marți, 2 februarie 2016

Vacanta in Italia                      Considera ca Italia este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din lume. Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am ajuns pentru a doua oara aici in vacanta. Am plecat la inceputul verii si am ales ca mijloc de transport propria masina. De ce am ales sa merg cu propria masina ? In primul rand din cauza peisajelor. Mi-am dorit sa fotografiez toate peisajele din drumul meu spre Italia. Din fericire vremea a fost buna pe tot parcursul calatoriei si am reusit sa imortalizez rasaritul splendid al “piciorului” Europei.
                     Am ajuns in Milano dupa un drum de o zi. Drumul a fost foarte placut si am reusit sa fac si poze. Dupa o zi in care am vizitat Milano si am stat la un hotel din zona, m-am indreptat spre Roma. Pe tot parcursul calatoriei m-am italnit cu multi romani iar datorita lor am facut o lista cu locurile care trebuie vizitate. Am ajuns in Roma dupa un drum de 6 ore. Acolo m-am intalnit cu un grup de prieteni si am stat timp de 4 zile la unul dintre acestia.
                 In Roma am putut vizita cele mai importante obiective turistice. Dis de dimineata am coborat la o terasa din centrul orasului unde am baut o cafea, probabil cea mai buna cafea bauta de mine, si am hotarat sa merg prima data la Colosseumul Roman. Acolo am vazut urmele unui bogat Imperiu iar legendele despre Colosseum imi vor manipula pentru mult timp imaginatia. Tot in Roma am vizitat Forumul Roman, Panteonul, Piata Navona, Fontana di Trevi si Vaticanul. Vaticanul este unul dintre cele mai aglomerate obiective turistice din Italia. Aici puteti vedea centrul Bisericii Catolice si artefacte foarte valoroase. Accesul in Muzeele Vaticane este posibil doar dupa ce platiti in jur de 15 euro. Bazilica Sfantul Petru m-a pus pe ganduri datorita imensitatii iar picturile lui Michelangelo din Capela Sixtina m-au coplesit.
                Dupa cateva zile petrecute in Roma m-am idreptat spre Napoli. Aici am vizitat foarte multe obiective turistice importante printre se Numara si Palaturl Regal din Napoli. Aici puteti vedea si Vulcanul Vezuviu, celebru in lumea pasionatilor de geografie. Pe mine m-a impresionat cel mai mult Teatrul San Carlo. In ultima zi din calatoria mea am servit renumita pizza din Napoli. Se spune ca in Napoli s-a inventat pizza iar turistii vin in numar mare pentru a servi acest preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu